De jeugd van een homoseksueel kan erg moeilijk zijn. Zowel voor de vrouwen als mannen. Waar je ook bent, op school, in de stad of op een feest, je voelt je altijd apart. Het is lastig om een goede band op te bouwen met jongens in de klas. Het is niet eenvoudig om te leven in een heterosamenleving. Veel zijn bang dat als ze uit de kast komen, op veel plekken sociaal worden buitengesloten. Veel blijven proberen met meisjes te daten om in de samenleving te passen en om het gevoel dat ze hebben voor mannen kwijt te raken. Hierdoor hebben weinig homo’s in hun jeugd kunnen leven zoals ze wilden leven.

Toch gaat het gelukkig wel steeds beter. Homoseksuelen worden steeds beter geaccepteerd in de Nederlandse samenleving. Toch ontbreken er nog steeds geschikte faciliteiten voor trainingen, educatie of andere vormen van support voor homo’s. In dit artikel, geschreven voor de homoseksuele mannen, schrijf ik wat tips voor homo’s die zich in deze samenleving niet op hun gemak voelen.

Het belangrijkste is misschien wel dat je jouw Innerlijke gevoelens naar buiten moet zien te krijgen. Wees eerlijk met jezelf. Stop met het proberen om iemand anders te zijn die je niet bent. Je zult je opgelucht en vrij voelen. Wees niet bang. Zit er niet mee. Leef je leven. Omring jezelf met de mensen van wie je houdt.

Zoek plaatsen op waar ook andere homoseksuelen zijn. Maak nieuwe contacten, luister naar de verhalen, of werk aan je versiertrucs. Zo krijg je een beetje het kunstje door. Kijk op ilmdate voor nieuwe contacten. Wees niet bang voor een afwijzing. Door gewoon spontaan ‘hoi’ te zeggen met een vriendelijke glimlach kom je al heel ver.

Let bij het contact leggen met andere homoseksuelen wel goed op waar je aan toe bent. Weet wie je bent. Wat zijn je behoeften? Ben je wel klaar voor een relatie? Misschien heb je nog andere prioriteiten. Een duidelijke visie en doel helpen je bij je dating avonturen. Leer van de geschiedenis van je andere relaties. Wat heeft gewerkt en wat niet? Vermijdt dat je dezelfde obstakels weer tegenkomt.

Blijf niet in een relatie dat niet werkt. Veel mensen blijven in een relatie om dat ze bang zijn weer alleen te zijn of om de ander zijn gevoelens niet te kwetsen. Dit is echter zonde van de tijd voor jullie beide. Wees hierin assertief, maar haak niet al te snel af als je nog kansen ziet. Bij een goede connectie en relatie is conflict onvermijdelijk.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *