Het bericht is al meer dan twee uur geleden gestuurd. Nog steeds geen reactie. Toch heeft ze een uur geleden wel een statusupdate op Facebook geplaatst. Negeert ze me? Je bent verbaasd. Boos misschien of teleurgesteld.

Dit allemaal omdat zij of hij simpelweg iets anders met hun mobieltje doen dan reageren op jouw reactie. Een Facebook like geeft jou een beter gevoel dan een compliment in het echte leven. De nieuwe technologieën die zich mengen met de traditionele menselijke interacties zorgen voor een grote evolutie in relaties.

Iemand leren kennen
Dat je op date gaat zonder dat je de persoon kent, bestaat niet meer. Vroeger vroeg je iemand om op date te gaan, uit eten of naar de film. Je kende de persoon nog niet, wat zijn interesses waren, zijn opleiding of wat voor vrienden hij heeft. Voordat men nu op date gaat, heeft de persoon al even het Facebook profiel van zijn of haar date bekeken. Zo niet voor de date dan wel erna. Om te bevestigen of het verhaal waar is van de date, bekijk je zijn Snapchat, Facebook foto’s, likes, Twitter feeds. Deze ontwikkeling haalt het doel van het daten weg.

Toch biedt online ook veel kansen. Zo heb je veel online dating websites. Hierdoor kunnen de partners die voor elkaar gemaakt zijn elkaar nog steeds ontmoeten ondanks dat hun paden elkaar niet kruisen. Een voorbeeld is de gratis website Speurders.nl. Hier kan je uit verschillende categorieën de leukste persoon voor jou vinden. Een andere leuke website is Relatieplanet. Deze relatiewebsite heeft de meeste leden van Nederland. Spreek weer een echte date af, net als vroeger. De angst om te worden afgewezen is ook minder aanwezig. Vraag of diegene iets leuks wil doen, of wil uit eten. Je hebt niks te verliezen en het is helemaal gratis.

Misschien heb je wel iemand op het oog? Als je deze persoon leuk vindt, vraag hem dan gewoon een keertje uit. Hier kom je veel verder mee dan het liken van de persoon zijn foto’s op Facebook.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *